În ritmul agitat al zilelor, găsirea unor opțiuni sănătoase pentru cină, care să bifeze un aport egal de vitamine și proteine, pare a fi o misiune imposibilă. Însă, odată ce știi câteva idei de rețete pe care le poți pregăti ușor, vei vedea că nu este chiar atât de dificil să mănânci echilibrat. Astfel, descoperă în acest articol câteva preparate pe care le poți pregăti la cină, bogate în vitamine și proteine.
- Burgeri cu legume rădăcinoase
La prima vedere, poate părea o cină complexă și cu mult timp petrecut în bucătărie. Dar, de îndată ce începi să o pregătești, vei realiza cât de ușor poți avea o cină nutritivă. Pentru început, este important să alegi o carne bună, iar de multe ori prețul este un indicator cheie. Astfel, caută carne de vita pret pentru un kg pentru a bifa așteptările tale. Nu uită să citești și lista ingredientelor, un al doilea indicator de luat în considerare.
Acum că ai ales carnea, mai rămâne doar să o pregătești. Pe lângă aceasta, mai ai nevoie de următoarele:
- 1 lingură de ulei;
- sare și piper;
- sos barbecue;
- frunze de salată;
- rondele de ceapă;
- felii de roșie proaspătă;
- toppinguri după gust;
- felii de brânză cheddar și bacon prăjit;
- chifle proaspete.
Împarte carnea în mod egal pentru a modela burgerii. Nu presa excesiv asupra cărnii și asigura-te că grosimea este de 3,5 cm. Pentru a fi și mai buni, mai lasă-i la odihnit în frigider timp de o oră după ce ai obținut forma de burger. Când a trecut timpul, pregătește carnea pentru gătire. Asezonează cu sare și piper și, pe un grătar bine încins, așază burgerii și gătește-i pentru maximum cinci minute pe fiecare parte.
Urmează asamblarea: taie chiflă și unge baza cu sos barbecue, adaugă salată verde, ceapă, roșiile, toppingurile, brânză și baconul. Pune sos barbecue și pe cealaltă parte a chiflei și burgerul este gata.
Legumele le poți face în timp ce pregătești carnea, pentru că doar le tai, le asezonezi cu sare, piper și ulei, iar apoi le lași la cuptor în jur de 30 de minute.
2. Salată caldă cu fâșii de carne rumenită și legume colorate
O cină rapidă, delicioasă și nutritivă. Ai nevoie de o bucată de carne (antricot, vrăbioară) și un mix de legume (ardei gras, morcov, dovlecel). Pentru început, rumenește carnea într-o tigaie bine încinsă. Apoi adaugă și legumele și soteaza-le ușor până devin crocante.
Când carnea este gata, las-o la răcit câteva minute și după o poți tăia în fâșii. Apoi amestecă feliile de carne rumenite și legumele, adaugă și rucola sau câteva frunze de spanac, asezonează cu sare, piper și ulei de măsline, iar cină ta este gata.
În mai puțin de o oră te bucuri de un preparat gustos și rapid, care îți oferă un aport de vitamine și proteine, iar dacă faci porție dublă, o poți avea și la masă de prânz din ziua următoare.
3. Bol proteic cu legume proaspete, cereale și sos de iaurt
- o cană de quinoa fiartă;
- legume proaspete după preferințe: castraveți, frunze de spanac, morcov, avocado, ardei gras;
- 200 de grame carne de vită gătită la grătar;
- dressing format dintr-un sos cu iaurt grecesc, usturoi zdrobit, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Taie carnea fâșii sau bucățele, la fel și legumele. Amestecă-le pe toate într-un bol împreună cu sosul format. Gata, ai obținut o cină delicioasă și rapidă.
Acestea sunt trei variante de cine rapide pe care le poți pregăti la tine acasă, chiar și după o zi grea. Asigura-te că ai ingredientele necesare în frigider și, într-un timp mai scurt decât ai crede, poți pregăti o masă bogată în proteine și vitamine.
Sursă foto: shutterstock.com