Humusul, celebrul preparat libanez, se remarcă prin textura cremoasă și fină, desăvârșită de aromele orientale. Acest deliciu tradițional are la bază pasta de năut care se împletește armonios cu sosul de tahini și diferitele mirodenii. Pe lângă faptul că te surprinde cu savoarea sa, este bogat în proteine, calciu și fier.
Așadar astăzi vrem să te inspirăm cu trei rețete orientale de humus, numai bune de preparat când vrei să servești o gustare sănătoasă și delicioasă. Pufoase și aromate, Franzelele Boromir completează minunat humusul de casă, conferindu-i mai multă savoare.
Cum preparăm humusul?
Nu este deloc greu să obții un humus de casă nespus de bun. Îl poți prepara din boabe de năut fierte sau din năut din conservă în cazul în care te grăbești. Dacă preferi să folosești năut uscat, trebuie să lași boabele la hidratat peste noapte și să le fierbi abia a două zi.
Pentru a prepara pasta de năut trebuie să mixezi într-un robot de bucătărie boabele împreună cu uleiul de măsline extravirgin. După ce obții o textură netedă, completezi cu pasta de tahini și celelalte ingrediente. Mixezi foarte bine, apoi întinzi un strat generos de humus pe feliile prăjite de Franzele Boromir. Miezul lor pufos și aromat se armonizează perfect cu aroma bogată și cremoasă a humusului.
Preparate în urma fermentației naturale cu maia, Franzelele Boromir capătă un gust unic. Pentru a-ți oferi o experiență deosebită, în prepararea lor folosim ingrediente naturale de cea mai bună calitate. Servit alături de Franzelele Boromir, humusul va deveni preferatul tuturor la masa în familie. Întrucât îți oferă o senzație de sațietate pentru mai multă vreme, toastul cu humus este alegerea ideală pentru mesele principale. Totuși merge savurat și ca gustare rapidă la brunch sau în pauze. Gustul său te va cuceri cu desăvârșire mai ales dacă îl servești alături de un soi alb sau roze de Vin Casa Isărescu.
Descoperă în Colecția Boromir nenumărate tipuri de pâine și alege sortimentul tău preferat! De pe boromirmarket.ro poți comanda oricând franzele albe, fără sare, cu graham, integrale, negre, cu cartofi sau cu semințe și cereale. Iar pe blogul nostru găsești fel și fel de rețete inedite preparate cu pâine: mini tarte sărate quiche, lasagna reinventată cu jimblă, salată italiană panzanella și avocado toast inspirat de diferite țări.
Humus libanez de casă
Poți face multe combinații delicioase de arome pentru a te bucura din plin de gustul humusului. Odată ce l-ai întins pe feliile prăjite de Franzelă albă Boromir cu maia, poți pune deasupra roșii cherry feliate, castraveți și busuioc. De asemenea, humusul simplu poate fi completat cu ouă, ciuperci sotate, ceapă călită, avocado sau semințe de floarea soarelui coapte.
Ingrediente
• Franzelă albă Boromir
• 400g boabe de năut din conservă, scurse bine
• 80ml ulei de măsline extravirgin
• 1-2 căței de usturoi mari, zdrobiți
• Zeama de la 1 lămâie
• 3 linguri pastă de tahini
• Opțional: 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
După ce scoți boabele de năut din conservă, clătește-le bine și scurge-le de apă. Apoi pune-le într-un robot de bucătărie și mixează-le cu 60ml de ulei de măsline. Poți adăuga usturoiul zdrobit, pasta de tahini, zeama de lămâie și 30ml de apă. Mixează timp de 5 minute astfel încât să obții o textură netedă și cremoasă.
Dacă a ieșit prea gros humusul, mai adaugă 20ml de apă. Nu uita să condimentezi cu sare și piper. Într-un bol pune humusul și stropește-l cu uleiul rămas. Nu mai trebuie decât să prăjești feliile de Franzelă Boromir, apoi întinzi humusul de năut pe ele. Presară deasupra frunze de busuioc proaspăt și paprika sau fulgi de chili.
Rețeta marocană
Humusul în stil marocan te surprinde cu gustul ușor dulceag și picant, conferit de mixul inedit de condimente. Aroma și textura sa fină se îmbină foarte bine cu Franzela neagră Boromir cu maia, o bunătate de pâine cu miez pufos și conținut bogat de fibre.
Ingrediente humus
• 400g boabe de năut din conservă, scurse bine
• Franzela neagră Boromir
• 3 linguri ulei de măsline extravirgin
• 2-3 căței de usturoi mari, zdrobiți
• Zeama de la 1 lămâie
• 1 1/2 linguri pastă de tahini
• 1 linguriță de boia afumată
• 1 linguriță de chimen
• 1 linguriță coriandru măcinat
• un vârf de scorțișoară
• ¼ linguriță boia de ardei iute
• 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Începe prin a spăla boabele de năut după ce le-ai scos din conservă. Scurge-le de apă, apoi pune-le împreună cu uleiul de măsline extravirgin în robotul de bucătărie. Mixează cât mai bine, după care trebuie să adaugi pasta de tahini, usturoiul, zeama de lămâie, mirodeniile și sarea. Adaugă și o lingură de miere dacă vrei să iasă mai dulce.
Odată ce ai obținut un humus cremos, întinde-l pe feliile de Franzelă neagră Boromir. Poți folosi pentru această rețetă și Franzela muntenească cu 5 cereale și 5 semințe, o pâine pe cât de hrănitoare, pe atât de aromată.
Humus după rețeta turcească
Dacă îți plac mâncărurile picante, această rețetă de humus va fi pe gustul tău. Boiaua de ardei iute îi conferă un gust puternic și aromat, ce se potrivește foarte bine cu Franzela integrală Boromir cu maia, o pâine foarte sănătoasă ce conține mulți nutrienți.
Ingrediente
• Franzela integrală Boromir
• 400g boabe de năut din conservă, scurse bine
• 80ml ulei de măsline extravirgin
• 1-2 căței de usturoi mari, zdrobiți
• Zeama de la 1 lămâie
• 3 linguri pastă de tahini
• 2 lingurițe de boia dulce
• 2 lingurițe de chimen
• 2 lingurițe boia iute
• 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare humus
La fel ca în rețetele de mai sus, spală boabele de năut din conservă și scurge-le bine de apă. Combină-le într-un robot de bucătărie cu 40 ml de ulei de măsline extravirgin, apoi mixează bine. În continuare, adaugă pasta de tahini, zeama de lămâie, boiaua iute și dulce, usturoiul zdrobit, chimenul și sarea.
Mixează până când humusul capătă o textură netedă și cremoasă. Apoi prăjește în toaster feliile de Franzelă integrală Boromir și întinde humusul pe ele. Poftă bună!
Gătește alături de Boromir cele mai bune rețete și bucură-te de arome inedite pline de savoare!