5 greseli pe care le faci cand folosesti o tigaie antiaderenta

In mod cert ti se intampla si le faci fara sa iti dai seama. Evita aceste 5 greseli pe care le faci cand folosesti o tigaie antiaderenta si ii vei prelungi viata, iar mancarea iti va iesi mereu buna!

1. Gatesti in ele la foc mare

Tigaile si cratitele antiaderente nu sunt concepute pentru temperaturi mari, iar de asta iti poti da seama usor, deoarece incepe se fumege.

Tigaile antiaderente sunt mai degraba concepute pentru mancaruri care se fac usor, precum ouale, omleta, clatite, un sos pentru paste, dar nu si pentru tras friptura la tigaie.

Daca ai o friptura, mai ales una mai groasa de facut, opteaza pentru un gratar de aragaz, o tigaie de fonta sau pur si simplu fa-o la cuptor.

Aici gasesti mai multe detalii despre gatitul intr-o tigaie de fonta si intretinerea ei corespunzatoare.

2. Nu folosesti grasime

Gandindu-te ca tigaia e antiaderenta, nu mai adaugi grasimea de care altfel ai fi avut nevoie la o tigaie obisnuita.

Aceasta greseala nu e una grava, insa pe termen lung, din cauza faptului ca alimentele nu aluneca la fel de usor in tigaie, vei avea situatii in care mancarea ti se va lipi partial.

Incercand sa o dezlipesti, cel mai probabil o vezi zgaria (chiar daca nu se vede cu ochiul liber), iar in timp aceste zgarieturi vor face ca mancarea sa se lipeasca si mai tare. Nu mai bine folosesti un strop de ulei sau unt?

3. Folosesti ustensile de metal intr-o tigaie antiaderenta

Poate zici „numai de data asta”, ca nu iti e altceva la indemana, sau poate pur si simplu nu stii, si asa obisnuiesti sa folosesti tigaia antiaderenta. Ei bine, nu e bine!

Foloseste mereu ustensile din lemn, silicon sau plastic rezistent la temperatura atunci cand lucrezi cu acest tip de tigai.

Explicatia o gasesti mai sus, fiecare zgarietura va face ca mancarea sa adere.

4. Le depozitezi incorect

Si tu le pui una peste alta, de la mare la mic, in dulapul cu tigai? Si eu fac la fel. Doar cat spatiu sa aloci strict unor banale tigai?

Continua sa le tii in acelasi loc, in aceeasi maniera, insa asaza cate un prosop de hartie intre fiecare 2 tigai, pentru a evita zgarieturile.

5. Speli tigaia antiaderenta in masina de spalat vase

Apa foarte fierbinte si detergentii mai puternici pot afecta integritatea acestui tip de tigai.

Oricum se spala usor, deci nu e greu sa folosesti putina apa calduta, un burete moale si un detergent de vase obisnuit pentru a o curata.

Citeste si: Sunt vasele de teflon periculoase pentru sanatate?

Mai multe articole