Poate ai incercat sa le faci, dar nu ti-au iesit, sau poate nici macar nu te incumeti, gandindu-te ca sigur nu vei avea succes. Eclerele pot fi putin mai dificil de facut, mai ales daca esti la inceput intr-ale patiseriei frantuzesti, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te dai batuta. Iata 7 trucuri care te vor ajuta sa obtii un deliciu de eclere de casa, fragede si umplute cu ce vrei tu.

1. Taie untul inainte

Inainte sa pui untul in cratita in care urmeaza sa compui aluatul, taie-l cubulete. Adesea retetele de eclere nu necesita mult lapte sau apa, deci cantitatea de lichid poate ajunge rapid la temperatura de fierbere, iar daca untul este intreg, lichidul s-ar putea evapora inainte ca untul sa se topeasca.

2. Lasa aluatul sa se raceasca

Ai terminat de amestecat aluatul si trebuie sa adaugi ouale? Ai rabdare si nu te grabi sa le adaugi pe loc, caci ouale s-ar putea coagula si sa te trezesti cu o veritabila omleta in aluatul tau de eclere. 5-7 minute ar trebui sa fie suficiente pentru ca temperatura aluatului sa scada si riscul ca ouale sa se gateasca pe loc sa fie minim.

Bonus tip:

Apropo, stii cum stii cand aluatul este gata de luat de pe foc? Coca incepe sa se desprinda singura de marginea cratitei si sa se grupeze intr-o forma omogena. Devine si mai greu de amestecat, totodata.

3. Adauga ouale pe rand, folosind mixerul

Nu adauga ouale unul dupa celalalt cu speranta ca le vei incorpora tu cumva, ca iti va fi cu atat mai dificil. Incorporeaza ouale unul cate unul, adaugandu-l pe urmatorul abia dupa ce aluatul nu mai are un aspect umed. Foloseste mixerul, insa la viteza mica, pentru a aera aluatul, incat sa creasca mai usor.

4. Formeaza eclerele cu varful in forma de stea

Nicio regula nu spune ca e obligatoriu sa formezi eclerele cu acest varf, incat sa-ti iasa forma clasica, in zig-zag. Ajuta insa enorm ca eclerele sa aiba aceasta forma, mai degraba decat cea rotunda, deoarece e mai putin probabil sa se crape in timp ce cresc. Forma crestata ajuta la eliberarea aburului din eclere si la pastrarea lor in forma intacta.

5. Nu taia eclerele

Chiar daca eclerele de la cofetarie sunt taiate „pe burta”, nu e necesar ca si tu sa procedezi la fel, decat in cazul in care le faci cu frisca. Daca faci banalele eclere cu ciocolata sau eclere cu ness, e suficient sa gauresti eclerele pe spate si sa le umpli cu crema folosind posul. Astfel, vor avea un aspect mult mai curat si le poti orna cu usurinta, trecandu-le prin glazura preferata.

6. Prepara o umplutura rapida

Vrei eclere, insa n-ai timp sa faci o crema de vanilie elaborata, pe baza de oua? Pregateste un pudding de vanilie rapid, conform instructiunilor de pe ambalaj. Vei obtine o crema extrem de similara, intr-un timp mult mai scurt si nimeni nu va stii ca ai trisat putin.

7. Nu servi desertul imediat

Lasa eclerele cel putin o ora la rece inainte de a le manca. Astfel, compozitiile vor avea timp sa se intrepatrunda si gustul devine mult mai intens. Sfaturile de mai sus sunt la fel de utile si pentru a pregati choux a la creme.

Citeste si:

Trucuri pentru o pizza reusita

Clatite rapide si usoare: Cea mai buna metoda

5 alternative pentru branza mascarpone