1. Se fac două blaturi, unul alb cu vanilie şi unul cu cacao. Se bat spumă 6 ouă cu 6 linguri de zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat 2 linguri de ulei şi, în ploaie, 6 linguri făină, cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile 20×30 cm, tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace în cuptorul încins, 20-25 minute. Cu restul ingredientelor se face celălalt blat, folosind cacaua în locul amidonului. Se coace în aceeaşi tavă, 10-15 minute.

2. Pentru cremă, se amestecă laptele rece cu gălbenuşurile, zahărul, făina şi ciocolata rasă. Se fierb la bain-marie, până se îngroaşă. Se amestecă apoi deasupra unui vas cu apă rece şi se adaugă puţin câte puţin untul bătut spumă.

3. Blatul cu vanilie se taie la jumătate, în două foi. Se unge una din foi cu jumătate din cremă, apoi se acoperă cu blatul de cacao şi se unge cu restul de cremă. Deasupra se pune cealaltă foaie cu vanilie şi se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă.

4. Se taie 3 minitorturi din care se taie felii groase de 1,5-2 cm.