Plăcintă cu frişcă şi zmeură
1. Aluatul se lasă la decongelat. Zmeura se curăţă şi se spală. Se pune într-un castron, se presară cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se lasă la rece 30 minute.
2. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă restul de zahăr şi zeama de lămâie. Se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se amestecă cu fructele şi se bat până se topeşte tot zahărul. Se pun la rece.
3. Aluatul se împarte în două. Foile se coc separat în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.
4. Pe una din foi se întinde spuma de fructe amestecată cu frişca. Cealaltă foaie se taie în pătrate cu latura de 5-6 cm. Acestea se pun pe umplutură în ordinea în care au fost tăiate. Se lasă la rece o oră, apoi se taie pe urmele pătratelor şi se ornează cu frişcă şi zmeură.