Pui umplut cu sos de ciuperci
1. Pieptul de pui se desface pe lung pentru a putea fi umplut şi se condimentează cu sare şi piper. Spanacul se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs. Prazul şi morcovii se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei. Se iau de pe foc şi se amestecă cu şunca tăiată cubuleţe şi 50 g smântână. Se condimentează cu sare şi piper.
2. Cu această compoziţie şi spanac se umplu piepţii de pui, apoi se prind să nu se desfacă, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Se pun în cuptorul încins 20-25 minute.
3. Între timp se prepară sosul de ciuperci. Ciupercile se fierb 10 minute în apă cu sare, se toacă şi se călesc în unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina. Se amestecă bine şi se stinge cu vin. Se ia de pe foc, se adaugă 150 g smântănă, pătrunjel şi se condimentează.