1. Peştele se spală, se usucă, se stopeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se condimentează cu sare şi puţin piper. Se lasă la rece 15 minute. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. Şunca se taie cubuleţe.

2. Bucăţile de peşte se dau prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc în ulei încins. Până ce se pregăteşte garnitura se păstrează calde într-un vas termorezistent, acoperit.

3. Ciupercile se taie felii şi se prăjesc în unt. Se stinge cu vin, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când scade toată apa din tigaie se adaugă şunca şi se lasă să se rumenească puţin. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se serveşte ca garnitură.