Chec cu fructe confiate
1. Stafidele se spală cu apă călduţă şi se usucă. Se pun într-un castronel cu fructele confiate tăiate cubuleţe, se presară cu zahăr vanilat şi se stropesc cu rom. Se lasă la macerat 30 minute. Cuptorul se încinge.
2. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, albuşurile bătute spumă, stafidele şi fructele macerate în rom.
3. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul foarte bine încins 45-50 minute. După 20 minute, se trage uşor tava înspre uşa cuptorului şi se înţeapă cu o furculiţă, crusta formată deasupra. Se reduce focul la mijlociu şi se lasă în continuare la copt.
4. Între timp, banana se pasează şi se mixează cu smântâna pentru frişcă. Checul copt se lasă să se răcească lent, în tavă, apoi se răstoarnă pe o planşetă şi se ornează cu zahăr pudră, cremă de banane şi fructe confiate.