Pizza cu ardei graşi şi cârnăciori
1. Se dizolvă drojdia de bere şi zahărul în 2-3 linguri apă călduţă. Se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută, se acoperă, se pune într-un loc călduţ şi se lasă să crească, 5-10 minute.
2. Se frământă apoi cu toată făina şi 200 ml apă călduţă cu puţină sare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă jumătate de oră, la dospit.
3. Între timp, se prăjesc în ulei cârnăciorii şi şunculiţa ţărănească. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ciupercile, legumele, sare şi piper. Se călesc uşor şi se lasă deoparte.
4. Alatul dospit se întinde într-o foaie groasă de 1 cm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se presară umplutura de şunculiţă şi cârnăciori, apoi se adaugă ardeii şi roşiile tăiate rondele, caşcavalul ras şi măslinele. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-35 minute.