1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune într-o tigaie încinsă cu ulei şi se căleşte. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, apoi se stinge cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 25-30 minute. Se condimentează cu sare, piper, ardei iute fin tocat, boia de ardei şi busuioc. Se adaugă amidonul dizolvat în 2-3 linguri de apă, sucul de roşii şi ardeiul gras tocat cubuleţe şi se mai lasă la foc mic 10-15 minute. Se potriveşte la gust cu zeamă de lămâie.

2. Între timp, se fierb pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pun apoi într-un castron şi se stropesc cu câteva picături de ulei. Se amestecă uşor şi se acoperă să se păstreze calde.

3. Se servesc pastele cu sosul picant şi carnea de mânzat şi se ornează cu verdeaţă.