Ouale sunt delicioase si sanatoase, indiferent de modul de preparare. Iti propunem sa le incerci la cuptor, cu cascaval si patrunjel. Va fi un adevarat festin!

Ingrediente

4 oua 50 g unt 200 ml smantana de gatit o legatura patrunjel 4 lingurite cascaval ras paine prajita si unt pentru servit
Mod de preparare:

1 Patru forme termorezistente mici se ung cu unt. Smantana se da intr-un clocot si se repartizeaza in cele patru vase, umplandu-le pâna la jumatate.
2 Se presara cascavalul ras si patrunjelul fin tocat si apoi se pune cate un ou in fiecare forma, cu grija, sa ramana galbenusul intact.
3 Se pun vasele la cuptor la bain-marie si se lasa pâna ce albusul s-a coagulat. Se scot din cuptor, se lasa 5 minute, timp in care ele mai fierb si apoi se aduc la masa cu soldatei de paine prajita cu unt.