Ouă umplute cu gem de căpşuni
1. Pentru aluat, se amestecă făina cu untul, zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşul şi coaja de lămâie. Se acoperă apoi cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.
2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 4-5 mm, din care se taie forme ovale, care imită oul. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 12 minute.
3. Resturile de aluat, care au rezultat la tăiere, se pun separat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit aproximativ 15 minute, iar când se răcesc se pisează şi se pun în gemul de căpşuni. Se freacă până se obţine o cremă omogenă şi se potriveşte la gust cu zeamă de lămâie.
4. Se ung fursecurile cu această cremă şi se unesc două câte două. Se aşază pe un platou, se ornează cu glazură şi se lasă la rece să se întărească.
5. Pentru glazură, se amestecă albuşul cu zahărul şi zeama de lămâie, până se obţine o cremă densă, bine legată. Pentru a obţine culoarea verde, se poate adăuga lămâie verde.