1. Spanacul se curăţă, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Orezul se curăţă de impurităţi şi se spală în apă rece.

2. Ceapa tocată se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă orezul şi spanacul tocat mărunt. Se amestecă până se acoperă totul cu un strat fin de ulei şi se mai căleşte doar un minut, amestecând continuu până se acoperă totul cu un start fin de ulei. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10-15 minute.

3. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi sucul de roşii. Se condimentează după gust şi se fierbe în continuare la foc mic, până se înmoaie orezul. Se fac cu lingura 4 adâncituri şi se pun ouăle ca pentru ochiuri. Se adaugă câte un cub de unt, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic, până se întăreşte tot albuşul, iar gălbenuşul doar superficial.

4. Se serveşte imediat cu salate de sezon.