Gulaş-supă cu tăiţei
1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 3 litri de apă. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot. Se lasă să fiarbă cu focul mic aproximativ o oră. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi morcovii şi pătrunjelul tăiate fideluţă. Se sărează, iar după 20-25 minute se adaugă şi cartofii tăiaţi cubeleţe. Se fierbe în continuare, la foc mic, 25-30 minute.
2. Când toate legumele şi carnea sunt bine fierte, se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Se mai lasă pe foc 15-20 minute şi se potriveşte la gust cu sare, boia de ardei şi piper. Se aromează cu pătrunjel verde tocat mărunt.
3. Între timp, se face un aluat potrivit de tare din ou, făină şi un praf de sare. Se dă pe răzătoare, se lasă să se usuce şi se fierb tăiţeii separat în apă, numai câteva minute.
4. Se scurg, se pun în supă şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote.