1. În făina cernută cu praful de copt se pun ouăle bătute cu zahărul şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă cu o furculiţă, apoi se frământă rapid, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece.

2. Pentru cremă, în laptele fierbinte se adaugă în ploaie grişul şi zahărul, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară pesmetul, apoi se toarnă grişul amestecat cu gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat şi dulceaţa. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 45-50 minute.

4. Cu 15 minute înainte, se presară aluatul nisipos, care se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se taie bucăţi numai după ce se răceşte.