1. Se toacă ceapa mărunt şi se pune într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pune o jumătate de linguriţă cu sare şi se amestecă până se căleşte puţin. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi ciupercile curăţate şi tăiate felii. Se mai lasă să se călească puţin, apoi se stinge cu jumătate cană de supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 20-25 minute.

2. Între timp, ardeii graşi, roşiile şi gogoşarii se taie cubuleţe, iar verdeaţa se spală, se curăţă şi se toacă mărunt.

3. Se adaugă mai întâi ardeii şi gogoşarii, apoi roşiile şi jumătate din verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă şi se fierbe înăbuşit până scade sosul şi sunt bine fierte şi ciupercile. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă şi se serveşte cu mămăliguţă.