Croasante cu caşcaval
1. În făina cernută se pune drojdia şi se amestecă, iar ouăle se bat cu un praf de sare şi zahărul. Se frământă făina cu oul şi laptele călduţ, până se obţine un aluat, care se acoperă şi se lasă la dospit jumătate de oră.
2. Pentru umplutură, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi amidonul, apoi se adaugă laptele fierbinte şi se amestecă în continuare. Se pune la bain-marie până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei se adaugă untul şi 50 g caşcaval dat pe răzătoarea fină.
3. Aluatul crescut se întinde într-o foaie groasă de 1 cm, de formă pătrată. Se pune în mijloc untul întins, astfel încât să se obţină tot un pătrat, mai mic. Se întorc marginile aluatului peste unt, apoi se acoperă şi se lasă la rece 10 minute. Se întinde apoi din acest aluat o foaie de trei ori mai lungă decât lată, care se împătureşte în trei. Se lasă din nou la rece 10 minute, apoi se repetă operaţia de trei ori, având grijă ca aluatul să se întindă în altă direcţie de cum a fost întins înainte.
4. La sfârşit, se întinde aluatul într-o foaie mai mare rotundă, care se taie radial în 8 sectoare. Fiecare bucată de aluat se umple cu o lingură din umplutură şi câte o fâşie de caşcaval. Se rulează şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După 10 minute, se ung cu ou şi se coc în cuptorul dinainte încins, aproximativ 25 de minute.