Tartă de ciocolată cu frișcă se face repede și este un desert delicios, pe placul tuturor. Încearcă o rețetă simplă!

1. Se bat spumă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până ce se topeşte tot zahărul. Se adaugă cacaua cernută cu făina şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Se toarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 de minute.

2. Între timp, se pregăteşte crema. Făina şi 70 g unt se înfierbântă la foc mic, amestecând continuu, numai un minut, având grijă să nu se coloreze deloc făina. Se stinge cu laptele fierbinte, adăugat treptat, amestecând de fiecare dată până ce se desfac toate cocoloaşele. Se trece apoi printr-o strecurătoare şi se amestecă până ce se răceşte. Separat, se freacă 100 g de unt cu zahărul pudră şi cacaua. Se înglobează treptat sosul alb, iar la sfârşit se mixează cu oul.

3. Blatul copt şi răcit se unge mai întâi cu gem, apoi se toarnă crema, care se întinde uniform pe blat, şi se pune din nou la frigider, până când se prepară glazura.

4. Ciocolata rasă cu untul şi 1-2 linguri de apă se amestecă la cald, până ce se topeşte toată ciocolata. Se lasă să se răcească, având grijă totuşi să se poată întinde pe prăjitura cu cremă. Se ornează cu frişcă şi câţiva stropi din glazura de ciocolată.