1. Se bat albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până se obţine o spumă densă, care nu se mai desprinde de pe tel. Se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Se foloseşte o tavă de aragaz.) Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 7 minute.

2. Când se răceşte puţin se taie în trei discuri, după dimensiunea vasului în care urmează să se facă salata. Frişca se bate cu mascarpone şi 2 linguri de zahăr pudră, iar fructele se taie felii sau cubuleţe. Cele mai frumoase fructe se păstrează pentru ornat.

3. Se aşază în castron prima foaie de blat, se stropeşte cu sirop din compot şi se unge cu gem. Se presară jumătate din fructele asortate şi se toarnă jumătate din cremă. Se acoperă cu cele două foi din aluat lipite cu restul de gem, se însiropează cu sirop din compot şi se presară din nou fructe. Se acoperă cu restul de cremă şi se ornează cu fructele păstrate.

4. Se ţine la rece 2-3 ore şi se poate servi.