1. Puiul spălat şi curăţat se condimentează cu sare şi piper peste tot, iar la interior se pun 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi lămâile tăiate în sferturi. Se unge cu două linguri de ulei şi 25 g de unt şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei, pe un strat de legume (un morcov tăiat rondele, jumătate de ţelină tăiată cubuleţe şi o ceapă tăiată în sferturi, toate condimentate cu sare şi piper). Se adaugă jumătate cană cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră, până se rumeneşte frumos.

2. Pulpa de viţel se curăţă de pieliţe, se fasonează şi se presară cu salvie, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, o foaie de dafin şi rozmarin. Se leagă cu aţă, se unge cu 3 linguri de ulei şi 20 g de unt şi se aşază într-o tavă. Se toarnă jumătate cană cu supă şi jumătate cană cu vin şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit o oră. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce.

3. Carnea de iepure se taie bucăţi şi se căleşte în 3-4 linguri de ulei, într-o tigaie cu fundul mai gros. Se adaugă restul de ţelină şi de morcov tăiate cubuleţe, 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, sare, piper, cimbru, rozmarin şi oregano după gust. Se stinge cu restul de supă şi vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ o oră.