Placinta cu pere
60 minute
4 portii
Mediu
Daca va place savoarea perelor coapte si parfumate, cu siguranta aceasta reteta de placinta cu pere va este pe plac.
Ingrediente pentru aluat
280 g faina
200 g unt
100 g zahar pudra
100 g alune macinate fin
2 g sare
5 galbenusuri
8 g praf de copt
Ingrediente pentru umplutura
150 g branza dulce de vaci
3 pere zemoase
50 g nuci
Mod de preparare:
- Pentru aluat, untul se amesteca cu sarea, zaharul si alunele macinate fin. Se adauga apoi galbenusurile.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt, cernuta, se amesteca bine si apoi se intinde aluatul intr-o foaie fina, de 3 mm grosime.
- Se transfera foaia in tava de copt tapetata cu hartie. Se pune un prim strat de branza, lasand o margine libera a aluatului de jur imprejur.
- Se pun felii subtiri de pere, se aduc marginile aluatului lasate libere peste umplutura si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se serveste cu nuci maruntite, ca decor.
Sursa foto: 123rf
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews