1. O ceapă se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată în apă rece şi stoarsă, cu ceapa călită, oul bătut şi verdeaţa tocată mărunt. Se condimentează cu sare şi piper.

2. Se formează chiftelele, se trec prin făină, se prăjesc în ulei incins, la foc potrivit. Se lasă la scurs pe un şervet de hârtie şi se pă strează într-un vas acoperit.

3. Pentru sos, cealaltă ceapă se taie rondele şi se căleşte în puţin ulei. Se stinge cu vin şi se fierbe înăbuşit 5 minute. Se adaugă o linguriţă rasă de făină amestecată cu 50 ml apă rece şi pasta de roşii. Se fierbe 5 minute, apoi se condimentează cu muştar, sare şi piper, se adaugă zahăr, oţet şi foi de dafin sau tarhon. Se ia de pe foc, se acoperă şi după 5 minute se poate servi.