Friptura de porc cu legume radacinoase – o combinatie perfecta pentru o cina sanatoasa in familie, alaturi de cei dragi.

Ingrediente

500 g filé de porc 500 g piept de porc fara os 2 morcovi 250 g telina un fir praz o ceapa 1/2 capatana usturoi 3 crengute cimbru 4-5 fire patrunjel

Ingrediente pentru servit

cartofi un bastonas hrean un mar verde 2 lingurite suc de lamaie o lingura unt sare
Mod de preparare:
  1. Se pun la fiert in doi litri de apa 2 morcovi si cate o jumatate din telina si praz.
  2. Se adauga carnurile, se pun ceapa, cimbrul, usturoiul si patrunjelul. Se acopera si se lasa 90 de minute la fiert.
  3. Intre timp, se pun cartofii la fiert in apa sarata, iar din lichidul in care fierbe carnea se ia aproximativ un litru si se fierbe separat, pana ce se reduce la jumatate.
  4. Se taie bastonase restul legumelor si se fierb in supa inca 10 minute. Cartofii scursi se pun la prajit in unt. Carnea se taie felii subtiri, se aduce la masa cu legumele fierte, cartofii si hreanul ras si amestecat cu mar ras si suc de lamaie.