Rulouri cu spanac
1. Se face un aluat din făină, praf de copt, lapte, 50 g unt şi un praf de sare. Se acoperă cu folie transparentă şi se pune la rece 30 minute.
2. Spanacul se curăţă, se spală şi se opăreşte în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă morcovul tăiat cubuleţe şi spanacul tocat. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până dispare tot sosul din tigaie. Când se răceşte, se amestecă cu telemeaua rasă, caşcavalul tăiat cubuleţe, un ou bătut şi condimente după gust.
3. Aluatul se întinde într-o foaie subţire de 3-4 mm şi se unge cu unt. Se presară compoziţia de spanac şi se rulează. Se taie bucăţi de 3-4 cm şi se aşază vertical într-o tavă unsă cu unt. Se unge cu ou şi se coace 45-55 minute la foc potrivit, în cuptorul încins.