Drob
1. Măruntaiele, adică inima, ficatul şi plămânii de la un miel se spală în 2-3 ape, se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se toacă fin sau se trec prin maşina de tocat carne.
2. Ceapa verde şi verdeaţa se spală în câteva ape, se toacă mărunt şi se amestecă cu măruntaiele de miel, ouăle crude, untul, pâinea înmuiată în lapte şi se condimentează cu sare şi piper după gust.
3. Se tapetează o tavă cu grăsime, se întinde prapurul şi se toarnă compoziţia. În compoziţie, la mijloc, se aşază ouăle fierte, aşa încât drobul, după ce se răceşte, să aibă un aspect plăcut. Se bagă în cuptor şi se coace, la foc mic, circa o oră.
din aceeasi categorie