1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacaua, cernute împreună, şi uleiul. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 minute.

2. Pentru crema 1, se bate deasupra unui vas cu apă clocotită gălbenuşul cu o lingură de zahăr şi laptele, până se dizolvă tot zahărul şi se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu frişca bătută cu 40 g zahăr şi cafeaua. Se păstrează la rece până se prepară şi cealaltă cremă.

2. Pentru crema 2, se bate frişca, apoi se adaugă zahărul şi cacaua şi se mai bate încă 1-2 minute.

3. Blatul răcit se taie pe orizontală în două foi, se umple şi se ornează cu cele două creme. Se păstrează la rece minim 2 ore, apoi se taie şi se poate servi.