1. Muşchiul de porc se spală şi se curăţă de pieliţe. Cu ajutorul unui cuţit cu vârful ascuţit, se perforează muşchiul pe mijloc şi se umple apoi cu cârnăciorii curăţaţi de coajă. Se condimentează cu sare, piper şi chimen şi se leagă cu sfoară, pentru a-şi păstra forma rotundă.

2. Se prăjeşte pe toate părţile într-o tigaie încinsă cu ulei. Se răstoarnă cu tot cu ulei într-o tavă pentru cuptor. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi vinul îndoit cu apă. Se coaceîncuptorulîncins, lafoc potrivit, 50-60 minute. Se stropeşte din când în când cu grăsimea din tavă şi se lasă să se rumenească frumos. Se scoate din tavă şi se păstreză cald.

3. Sosul rămas se trece printr-o sită şi se amestecă cu făina dizolvată în sucul de roşii. Se pune pe foc, se căleşte jumătate de minut, apoi se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă din nou. Se condimentează după gust.

4. Cotletul umplut se taie felii şi se serveşte cu sos de roşii şi garnituri de legume.