1. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare.

2. Separat, într-o oală mai mare se pun roşiile, ceapa şi ardeii graşi, tăiate în sferturi, şi se completează cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă, până se înmoaie bine toate lgumele.

3. Roşiile fierte se trec printr-o strecurătoare de roşii şi se pasează astfel încât să se separe doar coaja şi seminţele. Se subţiază cu supa strecurată de la morcovi şi ţelină şi se pune din nou la fiert. Se adaugă uleiul de măsline, se potriveşte la gust cu sare, piper şi zahăr şi se mai lasă pe foc doar 5 minute.

4. Se lasă să se răcească şi se aromează cu verdeaţă. Când se serveşte, se adaugă câteva bucăţi de brânză.

din aceeasi categorie