Ciorbă ţărănească
90 minute
6 portii
Mediu
1. Carnea se spală, se curăţă de, pieliţe şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2,5 l de apă cu un praf de sare şi după primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se acoperă şi se fierbe la foc mic jumătate de oră.
2. Între timp, se curăţă şi se spală toate legumele. Se adaugă mai întâi ceapa tocată mărunt, apoi morcovii, ţelina şi pătrunjelul tăiate mărunt. După 10 minute se pune şi fasolea verde. Se spumează de câte ori este cazul şi se fierbe până se pătrund bine toate legumele şi carnea. La sfârşit se pun ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, sucul de roşii şi roşiile curăţate de coaje şi de seminţe tăiate felii.
3. Se adaugă borşul fiert separat şi se potriveşte la gust cu sare. Se aromează cu verdeaţă tocată mărunt şi se poate servi.
din aceeasi categorie