1. Se spală carnea, se taie bucăţi subţiri şi se pune într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se sting cu vin îndoit cu apă, adăugat treptat. Se fierbe înăbuşit 30-40 de minute, până când se pătrunde carnea, amestecând din când în când.

2. Între timp, se pregătesc şi celelalte ingrediente. Baconul se taie fâşii, ardeii graşi se taie felii, iar roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă mai întâi baconul şi după 15 minute pasta de roşii diluată în jumătate pahar de apă, ardeii graşi, roşiile şi ardeiul iute fin tocat. Se fierbe în continuare şi se mai adaugă câte puţină apă dacă sosul a scăzut prea mult.

3. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi boia de ardei şi se mai lasă pe foc, doar până când sosul devine consistent. Se aromează cu pătrunjel verde şi se serveşte fierbinte, iar cine doreşte mai poate adăuga şi câte o lingură de smântână.

din aceeasi categorie