Gulaş cu fasole şi ceapă
1. Fasolea se pune la înmuiat cu o zi înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într-o oală acoperită. Se schimbă apa după ce a dat în câteva clocote şi se pune din nou la fiert tot cu apă fierbinte. Se adaugă morcovul şi păstârnacul şi se lasă la foc mediu, până se înmoaie boabele de fasole.
2. Carnea de porc se prăjeşte cu o lingură de unt încins. Se adaugă cimbrul, piperul şi o cană de apă, după care se lasă să fiarbă acoperit 45 de minute. Între timp se curăţă ceapa şi se căleşte în restul de unt, se adaugă mierea şi vinul şi se fierbe acoperit, la foc mic, 10 minute. Se adaugă apoi usturoiul presat şi fasolea fiartă, scursă de apă. Se ia de pe foc şi se amestecă cu carnea.
3. Se condimentează după gust cu sare şi piper, se mai dă în două clocote şi se serveşte cald.