1. Pentru blat, ciocolata rasă se amestecă la cald cu untul, apoi se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu zahărul, făina cernută cu amidonul şi praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 25-30 minute. Când se răceşte se taie în două foi.

2. Vişinele se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs, iar siropul din compot se foloseşte la prepararea jeleului de fructe şi pentru însiropat. Se aşază o foaie din blat pe un platou şi se presară cu vişine. Se toarnă apoi jeleul de fructe şi se lasă la rece, să se întărească.

3. Pentru cremă, se amestecă budinca cu laptele rece şi zahărul, la foc mic, până se obţine o cremă legată. Când se răceşte, se amestecă cu lichiorul şi mascarpone adăugat în porţii mici.

4. Se toarnă crema pe stratul de vişine, apoi se acoperă cu celălalt blat şi se însiropează uşor. Se îmbracă tortul cu frişca bătută cu zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă, apoi se ornează cu migdale, fistic şi figurine.