Piept de pui umplut
1. Pieptul se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. Se pune într-o tigaie cu ulei încins şi se căleşte uşor. Se stinge apoi cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă ardeiul spălat, tăiat cubuleţe şi se mai lasă pe foc doar câteva minute.
2. După ce s-a răcit amestecul de legume, se adaugă telemeaua rasă şi oul bătut. Se condimentează cu sare, piper, mărar şi pătrunjel tocate mărunt. Interiorul pieptului de pui se căptuşeşte cu felii de şuncă presată şi se umple cu amestecul pregătit. Ca să nu se desfacă, pieptul de pui se prinde cu scobitori.
3. Pieptul de pui se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în ulei până ce capătă o culoare aurie. Se dă apoi la cuptor încă 10-15 de minute. Se poate servi cu garnitură de cartofi.