Pui cu verdeaţă
1. Se spală puiul, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se spală bine verdeaţa şi se toacă. Din legătura de măghiran se păstrează întregi câteva fire, pentru ornat. Se amestecă verdeaţa cu usturoiul zdrobit, cu sarea şi cu piperul. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din nou.
2. Se desprinde pielea puiului şi, cu ajutorul unei spatule, se îndeasă compoziţia obţinută din verdeaţă, condimente şi pesmet. Se leagă picioarele şi aripile puiului cu ajutorul unor sfori (ca în imagine). Se presară câteva frunze de măghiran şi se dă la cuptor, la foc iute, circa 12-15 minute.
3. Se scoate puiul din cuptor şi se unge cu unt. Se toarnă deasupra supa de pui şi vinul şi se dă din nou la cuptor, de data asta la foc potrivit. După 30 de minute, se adaugă cartofii fierţi tăiaţi felii, unşi cu puţin unt, şi se mai lasă la copt încă 10 minute.
4. Se scoate puiul din cuptor şi se aşază pe un platou, împreună cu garnitura de cartofi şi câteva linguri de sos. Se ornează cu ridichi, câteva frunze proaspete de măghiran şi se serveşte imediat.