1. Se amestecă drojdia, o linguriţă de zahăr şi sarea cu apă călduţă şi se lasă la cald. Într-o oală se fierbe laptele iar când a dat în clocot se adaugă câteva linguri de făină şi zahărul vanilat. Când s-a mai răcit, se adaugă drojdia şi se amestecă bine. Gălbenuşurile se freacă cu sare, apoi cu restul de zahăr până se obţine o cremă. Se cerne restul de făină şi se frământă bine. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut.

2. Se ung măinile cu ulei şi se modelează chifle de mărimi egale. Se opreşte aluat şi pentru trunchiul brăduţului. Într-o tavă tapetată cu făină se aşază chiflele sub formă de brăduţ şi se ung pe deasupra cu gălbenuş de ou şi cu miere. Se pun la copt 15-20 de minute şi apoi se lasă la rece.

3. Se ornează brăduţul cu beteală de frişcă, globuri din cireşe confiate şi conuri din fistic.