Sfeclă roşie à la grec
80 minute
4 portii
Mediu
1. Sfeclele se taie pe jumătate, apoi se scobesc şi se îndepărtează o parte din miez cu o lingură. Acesta se pasează.
Se pune orezul într-o sită şi se spală bine.
Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic aproximativ 20 de minute.
Se condimentează cu sare şi piper.
2. Se umplu jumătăţile de sfeclă cu orezul preparat. Se pune deasupra o feliuţă de brânză şi în vârf încă o linguriţă de orez.
Între timp, se încălzeşte cuptorul la 180°C.
3. Se aşază într-un vas termorezistent (yena) şi se dau la cuptor.
Se lasă la copt 15-20 de minute. La final, se adugă sosul de roşii şi se ornează cu rucola.
din aceeasi categorie