Coronita cu sunca
Daca doriti sa va surprindeti invitatii cu un aperitiv inedit, incercati aceasta reteta de coronita cu sunca, trimisa de Octavia Marculescu, din judetul Timis.
Ingrediente pentru aluat
600 g faina
150 g iaurt gras
2 oua
5 linguri ulei de masline
100 ml lapte
40 g drojdie
o lingurita miere
1/2 lingurita sare
piper
Ingrediente pentru umplutura
150 g branza dulce
150 g telemea sau branza de burduf
150 g cascaval
150 g sunca
2 linguri chimen
2 oua
100 g masline fara samburi
Ingrediente pentru uns
un ou
2 linguri smantana
Mod de preparare:
- Se amesteca drojdia cu mierea, 2 linguri faina si putin lapte caldut. Se lasa sa creasca 10-15 minute, la loc cald.
- Se cerne faina intr-un vas mai mare, se adauga sare si piper, si se face un loc in mijloc unde se pune maiaua crescuta, ouale batute cu iaurtul, laptele caldut ramas si uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Se framanta apoi un aluat usor. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora si jumatate.
- Intre timp, se pregateste umplutura. Se rad telemeaua si cascavalul, se toaca sunca, apoi se amesteca toate branzeturile cu ouale batute si chimen.
- Din aluatul crescut se intinde o foaie cam de jumatate de centimetru grosime pe masa presarata cu faina. Se intinde uniform toata compozitia de branza, se pun apoi sunca, maslinele si chimen.
- Se ruleaza foaia si se strange la capete. Apoi, cu un cutit ascutit, se taie ruloul in felii cam de 2 degete grosime. Acestea se pun intr-o tava rotunda putin suprapuse. Se ung cu oul batut cu smantana, se mai lasa sa creasca 20 de minute, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews