1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare.

2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron.

3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi potrivite ca mărime, după care se stropesc cu sucul de lămâie ca să nu se oxideze şi se pun peste celelalte fructe în castron.

4. Mandarina se curăţă de coajă sau se scoate din compot şi se amestecă şi ea cu celelalte fructe.

5. Se toarnă lichiorul de piersici, se amestecă uşor, se acoperă cu un capac şi se lasă la frigider 10-15 minute.

6. Salata de fructe se pune în cupe şi se ornează cu 2-3 frunze proaspete de mentă.