Şniţele crocante
1. Se taie pieptul de pui în fâşii şi se presară cu sare şi piper. Se pun bucăţile de carne într-un castron, se stropesc cu o linguriţă de zeamă de lămâie, se acoperă şi se lasă deoparte 5 minute. Separat, într-un alt bol, se amestecă oul cu laptele şi cu un praf de sare. Fulgii de porumb se pun pe un tocător şi se zdrobesc cu sucitorul de plăcintă.
2. Bucăţile de carne se dau prin făină, apoi prin compoziţia de ou şi după aceea se dau şi prin fulgii zdrobiţi. Se presează uşor între palme, astfel încât să se prindă cât mai mulţi fulgi de bucata de carne şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se prăjesc pe ambele părţi, apoi se scot şi se lasă la scurs pe un şervet absorbant.
3. Între timp, se ornează farfuriile cu câte 2-3 frunze de salată verde. Se pun apoi şniţelele şi se servesc cu lămâie şi roşii. Se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt.