1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu untul şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul.

2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace în cuptorul încins 7-8 minute. Se răs-toarnă blatul, se îndepărtează hârtia de copt, se taie în trei fâşii dreptun­ghiulare şi se lasă să se răcească.

3. Pentru îngheţată, se bat gălbenuşurile cu zahărul tos pe baie de abur, apoi se ia de pe foc şi se amestecă până se răcesc. După aceea se adaugă smântâna amestecată cu zahărul pudră, lichiorul de cafea, frişca bătută, fructele confiate. Se lasă la congelator o oră, apoi se montează tortul.

4. Într-un castron de formă dreptun­ghiulară se pun cele trei felii de blat intercalate de straturi de îngheţată, se acoperă cu o folie şi se pune la congelator timp de 4-5 ore.

5. După ce s-a îngheţat bine, se răs-toarnă tortul de îngheţată din forma în care a fost pus şi se acoperă cu glazură de ciocolată albă topită cu 50 g de unt. Se ornează cu ciocolata neagra topită cu 20 g de unt şi se mai pune o oră la congelator.