1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în con­tinuare. Se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina, cacaua şi amidonul se cern deasupra compoziţiei, apoi se amestecă.

2. Se unge o formă cu unt şi se toarnă aluatul. Se coace 25-30 de minute şi se probează cu o scobitoa­re pentru a vedea când e gata. Se lasă să se răcească şi se răstoarnă cu grijă. Se lasă cel puţin două ore să stea.

3. Untul se freacă spumă cu zahărul pudră şi cu cele două gălbenuşuri. Ciocolata neagră se rade şi se pune la topit pe baie de abur. Se lasă puţin să se răcească şi se amestecă cu untul. Blatul copt se taie pe orizontală în trei foi, care se pun pe un platou şi se ung cu ¾ din cremă. Tortul se acoperă cu restul de cremă şi se ţine peste noapte în frigider. Înainte de a se servi, se ornează cu ciocolată rasă.