1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se scoa­te din tavă şi se lasă la răcit pe un blat din lemn.

3. Între timp, se prepară crema. Se pisează bine bana­nele cu furculiţa, se adaugă zahărul, zeama de lămâie şi iaurtul şi se amestecă bine.

4. După ce s-a răcit blatul, se întinde deasupra lui crema.

5. Pentru bezea se bat bine albuşurile cu zahărul, apoi se bun pe baie de aburi şi se bat în continuare până se formează o spumă. Se adaugă zeama de lămâie. Amestecul astfel obţinut se întinde ime­diat peste blat şi cremă. Se ţine la rece minimum 6 ore înainte de servire.