1. Se dizolvă drojdia şi o lin­guriţă de zahăr în puţin lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Zahărul şi zahărul vanilat se dizolvă în restul de lapte, iar gălbenuşurile şi un albuş se bat cu sare.

2. În făina cu maiaua crescută se adaugă laptele călduţ, ouăle şi puţin unt. Se frământă ener­gic, adăugând treptat şi restul de unt, până se obţine un aluat omogen, care se desprin­de uşor de pe vas.

Se acoperă şi se lasă la dospit, într-un loc cald, 30 de minute.

3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se amestecă mig­dalele, scorţişoara, zahărul vanilat, romul şi la sfârşit un albuş bătut spumă.

4. Se întinde aluatul în 3 foi, de aproximativ 30×60 cm, peste care se întinde umplu­tura de migdale. Se rulează şi se împletesc, iar capetele se răsfrâng sub cozonac. Se aşază într-o tavă tapetată şi se mai lasă la crescut, 10-15 minute.

4. Se unge cu puţin lapte şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.