Peşte pane cu cartofi ţărăneşti
25 minute
4 portii
Mediu
1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de surplus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce capătă o culoare aurie, având grijă să se întoarcă de pe o parte pe alta. Se scot pe o farfurie acoperită cu un şervet din hârtie.
2. Se curăţă cartofii, se spală bine şi se taie rondele. Se pun într-o tigaie cu ulei la încins. Se lasă la prăjit până capătă o culoare aurie.
3. Cartofii prăjiţi şi paneul de peşte se pun pe un platou şi se ornează cu salată şi cu pătrunjel. Peştele se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. Se serveşte cald.
din aceeasi categorie