1. Se face o adâncitură în făina cer­nută şi se pun gălbenuşurile bătute, 100 g smântână, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine cu lingura, după care se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider aproximativ o jumătate de oră.

2. Pentru umplutură se toacă mărunt ceapa verde şi ciupercile şi se călesc în unt. Se lasă să se răcească după care se amestecă cu şunca tăiată cubuleţe, cu ouăle bătute cu restul de smântână, cu caşcavalul ras, brânza proaspătă şi cu sare şi piper.

3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de circa 3-4 mm şi se pune într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Apoi se toarnă compoziţia pentru umplutură şi se presară roşiile tăiate ron­dele. Se coace în cuptorul bine încins, la foc tare, 40-50 de minute. În ultimele 15 minute se reduce focul la potrivit.