Pe placul thailandezilor
1. Legumele se spală bine şi se pun la scurs.
2. Castraveciorii se taie rondele potrivit de groase, apoi se presară peste ei sare şi se lasă deoparte, cam 30 de minute.
3. Puneţi vasă la fiert într-un vas. Când dă în clocot, se opăresc castraveciorii cam 30 de secunde, apoi se scot şi se pun rapid în apă foarte rece. Se scurg bine.
4. Usturoiul se taie cubuleţe, iar codiţele de ţelină se toacă.
5. Se prepară o saramură din o lingură de sare la 1 l apă, care se dă în clocot.
6. Într-un borcan pregătit dinainte, se pun rondelele de castraveţi, alternându-le cu rondele de ardei iute, usturoi şi ţelină.
7. Deasupra se pun crenguţele de mărar, apoi se toarnă saramura. Se închide borcanul ermetic.
din aceeasi categorie