1. Ardeii se coc şi, imediat ce se iau de pe plită, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie; astfel se vor curăţa mai uşor şi vor fi mai gustoşi. După ce s-au răcit, se curăţă de sâmburi sau se spală să nu mai rămână niciun sâmbure, dar cu mare atenţie să nu se rupă, căci altfel nu putem să-i mai umplem cu crema de brânză şi avem nevoie de ei întregi.

2. Pentru crema de brânză se amestecă brânza de capră şi cea de vacă cu untul şi cu seminţele de chimen.

3. Se umplu ardeii cu crema de brânză, se aşază într-un borcan de 760 g, se interca­lează cu foile de dafin şi se

presară boabele de ardei roşu.

4. Sosul se prepară în felul următor: uleiul de măsline, oţetul aromatic, zahărul, sarea, piperul şi vinul roşu se amestecă bine până se dizolvă zahărul şi sarea şi se toarnă peste ardeii din borcan. Se acoperă şi se lasă la rece sau în cămară, după preferinţe.

5. Se servesc la aperitiv sau ca o salată mai specială cu rulouri de curcan sau carne de pui pregătită la grătar.