Bureţi marinaţi
1. Ciupercile se curăţă, se spală se taie codiţele, dar cele mici se lasă întregi. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi zeama de lămâie. După ce îşi pierd gustul de crud şi culoarea, se scot din zeamă şi se lasă la scurs, iar apoi se aşază în borcanele în care s-au pus boabele de muştar şi piper şi ceapa tăiată rondele. De aşezat se aşază aşa cum doriţi în borcane. Acest aspect ţine de imaginaţia fiecărei persoane.
2. Separat se pregătesc, într-o oală, oţetul, apa, sarea şi piperul. Se amestecă şi se lasă să dea câteva clocote. Se lasă câteva minute să se răcească, după care se toarnă în borcane până se acoperă ciupercile.
3. Se pun pe deasupra 2-3 linguri de ulei de măsline, se leagă borcanele sau se înfiletează şi se păstrează la rece toată iarna.