Clatite cu spanac
Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci. Pentru cei care prefera un aperitiv gustos si hranitor, reteta de clatite cu spanac este numai buna.
Reteta trimisa de Cristiana Ene.
Ingrediente pentru clatite
350 g faina
3 oua
o lingurita praf de copt
500 ml lapte
un praf sare
o lingura ulei
Ingrediente pentru umplutura
25 g unt
25 g faina
200 g spanac curatat, spalat si taiat
100 ml lapte
125 g parmezan
50 ml smantana
un praf sare
100 g mozzarella rasa
o ceapa
un praf piper alb
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Pentru clatite, se bat ouale intregi cu un praf de sare si o lingurita de praf de copt. Se adauga faina, lingura de ulei si se subtiaza compozitia cu lapte. Clatitele se prajesc pe ambele parti.
- Pentru prepararea umpluturii de spanac, se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina amestecand mereu, apoi treptat se toarna laptele. Se formeaza un sos alb omogen, in care se adauga sare, piper si smantana. Intr-un alt vas, se prajeste ceapa intr-o lingura de ulei, se adauga spanacul si se fierbe pana scade. Se adauga parmezanul ras si sosul alb.
- Fiecare clatita se umple cu aceasta compozitie, se presara mozzarella si se impatureste. Clatitele umplute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit la 180°C, 15 minute.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews